Főoldal
 Hírek, aktualitások
 Események
 Énekek-imádságok
 Prédikációk
 Apró történetek a léleknek
 Versek, gondolatok

Szentmise-, hittan-, programrend
 Miserend

Hittancsoportok
 Gyermek oldal
 Betlehemi csoport
 Názáreti csoport
 Buczkó Kuckó
 Elsőáldozásra készülők
 Bérmálkozásra készülők
 Ifjúsági oldal
 Cursillos csoport oldala

Kiemelt programjaink
 Jubileumi év
 Keresztényként éld a szerelmet
 Felkészülés a HIT évére

Terveink
 Zarándokszállás projekt

Ajánlataink
 Ajánló (Film-Tv-Könyv)

Információk
 Elérhetőségeink
 Képviselőtestület
 Kérdezz-felelünk

Gyüjteményeink
 Képtár
 Linktár
 Nyomtatványok

Egy kis mosoly :-)
 Humor

Cursillo
 Cursillo hírek

Megemlékezések
 Emlékezzünk

Vendégkönyv
 Vendégkönyv

______________________

Nyír-szőlőszemek Egyesület
 Nyír-szőlőszemek Egyesület
 Eseményeink

Buczkó Atanáz Közösségi és Zarándokház
 Atanáz-ház
 
 KERESZTUTAK

Ajánló (Film-Tv-Könyv)

A szív bajnokai /The Blind Side/


Michael Oher (Quinton Aaron) egy szegény, aluliskolázott, fekete fiú, akinek az apját megölték, az anyja pedig súlyosan drogfüggő. A több mint 150 kilós, jól megtermett srácot egy gazdag házaspár emeli ki a gettóból, akik észreveszik benne a lehetőséget, hogy a fiúból jó amerikai foci játékos lehetne. Újdonsült nevelőszülei, a Touhy házaspár (Sandra Bullock és Tim McGraw) komolyan veszik a Michael neveltetését, mind szellemi, mind fizikai, atlétikai szinten. A fiúról hamar kiderül, hogy van érzéke a játékhoz, termete ellenére gyors és atletikus, így remek védőjátékos válik belőle, a főiskolai bajnokság egyik legértékesebb, legjobb focistája.
A filmet Michael Lewis igaz történeten alapuló könyvéből John Lee Hancock (Későn kezdő, Alamo – A 13 napos ostrom) rendezte.

Eredeti cím: The Blind Side
Bemutató (USA): 2009. november 20.
Magyar cím: A szív bajnokai
Magyar bemutató:
DVD megjelenés (HUN): 2010. június 9.
Műfaj: Dráma, Sport
Rendező: John Lee Hancock
Forgatókönyvíró: John Lee Hancock
Szereplők: Sandra Bullock, Quinton Aaron, Kathy Bates, Tim McGraw, Ray McKinnon, Lily Collins, Jae Head, Shawn Knowles, Tom Nowicki
Filmstúdió: 20th Century Fox

_____________________________________________________________

Szerelempróba

Létezik egy film, amit könnyes szemmel néztem végig a feleségemmel. A címe Szerelempróba, és már több alkalommal lehetett a televízióban is látni. Azt gondolom, hogy mindenkinek érdemes megnéznie, akár gondok vannak a kapcsolatban, akár nem.
A film egyébként felirattal és felirat nélkül szinkronizálva is megtalálható. Aki pedig szeretne belekukkantani, a port.hu oldalon néhány fényképet is láthatunk a filmről.

Szerelempróba: a film
A mozgalmas, érzelmes film ugyanis valósághűen megmutatja holtomiglan-holtodiglan tartó házasság alapjait.
A történet a következő: Caleb (férj) és Catherine (feleség) két éve házasok. A boldogság azonban lassan a végét kezdi járni. A karrier, az anyagiak egyre több feszültséget okoznak a kapcsolatban. Már éppen a válás első lépéseit tervezi a férj meglépni, amikor apja egy könyvet nyom a kezébe, és azt mondja: „megmentheted a házasságod!” A könyv a „Merj szeretni!”-program, amely egy negyven napos kísérlet a párkapcsolat rendezésére. Caleb elkezdi a programot, a felesége azonban már nem akar esélyt adni neki. Vagy mégis?

A film egyébként megtalálható a YouTube-on is. Én azonban azt gondolom, hogy a dvd-nek miden pár könyvespolcán ott kellene lennie. A Szerelempróba ugyanis megmutatja, hogy mi az a hozzáállás, amit tanúsítanunk kell a párunk felé, ha konfliktusok vannak közöttünk.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Miről beszélgetne Ön vacsora közben Jézussal?


Ezzel a kérdéssel szembesül Nick Cominsky, a cinikus, de sikeres üzletember, amikor elfogad egy elegáns étterembe szóló meghívást a Názáreti Jézussal elköltendő vacsorára. Biztos abban, hogy munkatársai akarják felültetni, leleplezésre készül. Asztaltársa megérti a gyanakvást, de azt javasolja, hogy folytassák a vacsorát mégis úgy, mintha ő tényleg Jézus lenne.


A remek vacsora közben lebilincselő beszélgetés alakul ki, amely egyebek között kiterjed családi ügyekre, világvallásokra, halál utáni életre. Nick ráébred saját szunnyadó vágyaira, lelki és szellemi bizonytalanságaira, Isten iránt érzett neheztelésére - és egyre kevésbé csodálkozik azon, hogy a lelke mélyéből feltörő kérdésekre a vele szemben ülő férfi válaszokat tud adni.

David Gregory: Vacsora egy tökéletes idegennel


A honlap üzemeltetője a Nyírszőlősi Római Katolikus Egyházközség. A honlap karbantartója: Hódi Miklós (hodi@t-online.hu) E-mail címünk: nyirszolosromkat@gmail.com
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu